|
Flamenco forum mi³o¶ników flamenco - www.forum.flamenco.pl
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat |
| Autor |
Wiadomo¶æ |
magda navarrete Sevillanas
Do³±czy³: 02 Pa¼ 2009 Posty: 10
|
Wys³any: Czw Pa¼ 21, 2010 13:17 Temat postu: Nowa p³yta Magdy Navarrete i trasa koncertowa IMAN |
|
|
[b]1. Najnowsza p³yta Magdy Navarrete "IMAN" ju¿ w sklepach!
Magda Navarrete ³±czy kultury, emocje, smaki muzyczne ró¿nych rejonów Ameryki £aciñskiej, Hiszpanii...miesza s³owiañsk± delikatno¶æ z elektryzuj±c± latynosk± energi± flamenco i bolero. Doprawia szary polski ¶wiat szczypt± orientalnych przypraw i uwodzi zmys³owym g³osem oraz tañcem. W³a¶nie ukaza³a siê jej najnowsza p³yta "IMAN" - który prezentuje nowy kierunek w muzyce - electro bolero - po³±czenie latynoskich boler z lekk± elektronik±. Wokalistka, tancerka, trenerka g³osu i producentka - jest tak¿e jedn± z tych Polek, które za granic± odnosz± sukcesy, gdzie doceniona przez latynoamerykañskich krytyków muzycznych, z powodzeniem rozwija swoje projekty. Jej wieloletnia, artystyczna praca zaowocowa³a p³yt±, pt. "Chilli", któr± w 2007r. nagra³a ze swoim zespo³em Noche de Boleros. Teraz jej nowy PROJEKT "Iman" to autorska mieszanka stylów, epok, brzmieñ i kultur - nagrana we wspó³pracy z Marcinem ¦widerskim. £±czy bolera z lat 30tych i elektronikê, flamenco z orientem i Polskê ze ¶wiatem, tradycjê z nowoczesno¶ci± i elegancjê z szaleñstwem . Iman to fuzja muzyki latynoskiej i rytmów etnicznych w objêciach loungowych brzmieñ. Szlachetne i energetyczne.
Oprócz flamenco duetu ze Staszkiem Soyk± - zaskakuj±cej, hiszpañskojêzycznej wersji "Uciekaj moje serce" - "Vete mi corazón" na p³ycie mo¿na pos³uchaæ tradycyjnych boler w nowych aran¿acjach, ponadczasowego duetu Magdy z wokalistami z tamtej epoki, brzmieñ muzyki ¶wiata, a tak¿e ognistej hiszpañskiej rumby po polsku, pt. "Czekoladowe zaklêcie".
2. Trasa koncertowa Magdy Navarrete "IMAN" po Polsce:
Projektu Magdy Navarrete IMAN na ¿ywo bêdzie mo¿na pos³uchaæ w nastêpuj±cych miastach:
08.10 - £ÓD¬/ MS CAFE - Go¶cinnie wyst±pi Ania Redlin i jej zespó³ ze szko³y SALOME
23.10 - ZABRZE/ KOPALNIA GUIDO - www.kopalniaguido.pl
04.11 - WARSZAWA / OCH TEATR - www.ochteatr.pl
KONCERT PREMIEROWY W WARSZAWIE
05.11 - SOPOT/ KLUB VERSALKA - www.klubversalka.pl
06.11 - BYDGOSZCZ / KINO ADRIA- www.kinoadria.com.pl
07.11 - TORUÑ / TEATR BAJPOMORSKI - www.bajpomorski.art.pl
20.11 - WROC£AW/ FESTIVAL ETHNO JAZZ/ SYNAGOGA POD BIA£YM BOCIANEM- www.ethnojazz.pl
25.11 - WARSZAWA/ KONGRES PMI - www.klubopera.pl
26.11 - WARSZAWA/ KLUB BALSAM- www.balsam.net.pl
28.11 - KRAKÓW/ CENTRUM ROTUNDA - www.rotunda.pl
27.11 - PRZEMY¦L / PPRZEMYSKI CENTRUM KULTURY i NAUKI ZAMEK
Wiêcej informacji na stronie www.magdanavarrete.pl
3. Najnowszy teledysk Magdy Navarrete - http://www.youtube.com/watch?v=lKMm3AakYYk
4. Na najnowszej stronie internetowej www.magdanavarrete.pl dowiecie siê wiêcej o koncertach, wywiadach i warsztatach z Magd± Navarrete!
Zapraszamy!!!!!!!
[/b] _________________ www.boleros.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wys³any: Czw Pa¼ 21, 2010 13:17 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nemo Alegrías

Do³±czy³: 11 Kwi 2007 Posty: 350 Sk±d: Trójmiasto
|
Wys³any: Wto Pa¼ 26, 2010 09:11 Temat postu: |
|
|
5 listopada. Wpisane w kalendarzyk  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ana_Mont Sevillanas

Do³±czy³: 17 Maj 2010 Posty: 27 Sk±d: el norte de Polonia
|
Wys³any: Wto Pa¼ 26, 2010 14:12 Temat postu: |
|
|
a mnie nie bêdzie, bo mam hiszpañski w tym czasie w centrum Gdañska .
Nie ma sprawiedliwo¶ci na tym ¶wiecie... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcahi Sevillanas
Do³±czy³: 21 Sie 2020 Posty: 1
|
Wys³any: Pi± Sie 21, 2020 02:45 Temat postu: |
|
|
| Mimo krytyki, któr± us³ysza³em, bardzo mi siê podoba³o |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama Soleá
Do³±czy³: 16 Lut 2021 Posty: 791
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wys³any: Sro Lut 17, 2021 09:37 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
|
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
|
|
|