|
Flamenco forum miłośników flamenco - www.forum.flamenco.pl
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
m'art Sevillanas

|
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 11:50 Temat postu: TANGOS |
|
|
TANGOS – należy do nurtu flamenco festero, czyli stylów radosnych, granych na fiestach. Tangos oparte jest na zmysłowym, pulsującym rytmie na 4; tańczone w bardzo kobiecy sposób, na zgiętych kolanach, z miękkimi ruchami bioder; najczęściej improwizowane.
P.S. to od tangos zaczęła się moja przygoda z flamenco:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 11:50 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gosia Tangos

|
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 11:55 Temat postu: |
|
|
No to pięknie . Ja teraz właśnie się zaczęłam uczyć tangosa i jestem zachwycona. Bardzo mi się podoba. Zresztą tak naprawdę to co mi się nie podoba we flamenco...  _________________ pozdrawiam
Gosia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Witamina-C administrator
|
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 11:57 Temat postu: |
|
|
Ja bardzo lubię tangosa tańczyć, bo ma taki dobrze słyszalny puls, no i wtedy już nie muszę się tak bardzo głowić, czy robię coś w rytm i mogę się skupić nad caaałą resztą. A poza tym lubię tą jego elegancką formę _________________ Aprisa y bien no puede ser.
Co nagle to po diable. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
veronika Sevillanas
|
Wysłany: Sob Paź 10, 2009 18:39 Temat postu: :) |
|
|
właśnie zaczynam na poważnie moją przygodę z flamenco i po sevillanach (które zupełnie mi nie przypadły...) zaczęłam naukę tangosa... ten taniec (jak i ogólnie flamenco) przenosi człowieka w tak fascynujący świat, że mimo trudów, jakich trzeba się podjąć, ma się olbrzymią przyjemność w czasie poznawania kolejnych kroków...  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Czar-na Sevillanas
|
Wysłany: Nie Paź 11, 2009 09:22 Temat postu: |
|
|
TANGOS:
Taniec, w którym wyraźnie widać wpływy afro- murzyńskie. Tangos ma charakter zalotnej burleski pełnej zaczepnych pełnych erotyzmu zachowań ponieważ tańczone było tradycyjnie w parze męsko damskiej.
Bywa zabawny, dowcipny, nieco kokieteryjny. Łatwy parzysty rytm, melodycznie różnorodny. Oprócz elementów rdzennie andaluzyjskich słychać motywy arabskie, latynoskie i in. Afrykańskiej pochylonej sylwetce towarzyszyły cygańskie poklepywania się po udach i pośladkach, trącanie się pośladkami i biodrami, frymuśne zadzieranie spódnicy powyżej kolan i zakręcanie poły marynarki lub koszuli na wysokości pępka, jakby tancerz ratował się z opresji gubienia spodni. Z czasem tangos stało się tańcem solowym lub grupowym o bardziej wyszukanej choreografii i scenicznej elegancji.
Z: http://flamencoarte.com/flamenco.htm |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ana_Mont Sevillanas

|
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 07:38 Temat postu: |
|
|
Hmm, też zaczęłam przygodę z flamenco od tangosa, wczoraj pierwsze zajęcia mialam.Na razie wakacyjne, ale chętnie zostanę w GV na dłużej. Bardzo mi się podoba, dobrze mi się tańczy, momentami plątałam się w swojej spódnicy,ale staram się to opanować. No i jest tu taka radość i zmysłowość, dobre dla mnie na początek .
Które palos są jeszcze dobre dla początkujących? Na fieście, na której byłam w styczniu tańczyłam sevillanę,ale było tam więcej mojej improwizacji, niż techniki. Mówili, że robię to dobrze i nie wiem, co mi wtedy się stało, bo zwykle nie mam zwyczaju tańczyć wśród nieznanych mi osób, ale atmosfera była taka, że nogi same rwały mi się do tańca . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nemo Alegrías

|
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 09:51 Temat postu: |
|
|
Na początek to wszystkie czwórkowe są dobre, przede wszystkim tangos, rumba, no i farruca (bo chociaż bardziej poważna, to kroki są proste).
Pewnie się spotkamy dzisiaj, albo jutro, bo mam podjechać do GV po Waszych zajęciach
Powodzenia! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ana_Mont Sevillanas

|
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 09:55 Temat postu: |
|
|
A czy farruca nie jest w oryginale tańczona przez mężczyzn? Ale ona akurat mi się podoba, więc może kiedyś się z nią zapoznam bliżej.
Dzięki i może uda nam się zobaczyć. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yessien Sevillanas
|
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 10:12 Temat postu: |
|
|
Tak, tradycyjnie farruca była tańcem męskim, jednak od pewnego czasu mamy równouprawnienie w tej kwestii Sama zdecydowanie wolę ten taniec w męskim wykonaniu.
A na początek dobre jest też fandango  _________________ www.sajany-wschodnie.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama Soleá
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
jacko Sevillanas
|
Wysłany: Nie Maj 23, 2021 09:57 Temat postu: |
|
|
Sprawa prosta ,jest po sezonie grypowym na jesień będzie to samo ponieważ to mocniejsza grypa .Szkoda tylko ludzi co chorują na poważniejsze choroby ,zostali olani totalnie a ludzie ze służby zdrowia i wielu innych to napewno nie będą chcieli żeby to się skończyło ze względu na kase jaka dostaja W sezonie grypowym 2020/2021, w okresie od 1 września 2020 r. do 7 maja 2021 r., odnotowano łącznie 1 648 542 zgłoszeń przypadków zachorowań lub podejrzeń zachorowań na grypę w Polsce. Nie zarejestrowano żadnych zgonów - wynika z meldunków epidemiologicznych NIZP-PZH.Zanim napiszesz. Nie przekonuj tego sabotazyste bo jego zadaniem jest zniechęcenie do szczepień by pandemia Klimatyzacja i kompleksowe usługi klimatyzacyjne: montaż i serwis klimatyzacji do zastosowań biznesowych i indywidualnych.
Posiadamy certyfikat Autoryzacyjny instalacji urządzeń i systemów klimatyzacyjnych, co oznacza, że klimatyzatory klimatyzacja Konstancin Jeziorna zamontowane przez nas nie tracą gwarancji. Nasza oferta jest również skierowana do użytku prywatnego przez Klientów montaż klimatyzacji Raszyn indywidualnych, którzy cenią sobie wysoki poziom komfortu. Odpowiednia klimatyzacja i poprawne działanie urządzeń wpływają pozytywnie na ludzi oraz otoczenie. Warto dodać, że poprawnie zainstalowana montaż klimatyzacji Piaseczno klimatyzacja poprawia optymalne warunki mieszkańcom domu oraz zwierzakom. zajmuje się sprzedażą urządzeń takich jak pomniejsze klimatyzatory, klimatyzatory split oraz klimatyzatory multisplit. Do kategorii split zaliczamy: klimatyzatory kanałowe, klimatyzacja ożarów mazowiecki kasetowe, ścienne i podłogowo-sufitowe. Kategoria multisplit jest rozwiązaniem, w którym do jednostki wewnętrznej jest przypisanych kilka jednostek zewnętrznych, dzięki czemu koszty utrzymania takich jednostek klimatyzacyjnych montaz klimatyzacji Ożarów są niższe i niekiedy lepsze. Produkty, które oferujemy są przeznaczone dla użytku domowego, jak i również dla biznesu, czyli dla firm, biurowców, a także serwerowni i wielu innych.
Na nasze urządzenia klimatyzacyjne dajemy gwarancję, a także serwis pogwarancyjny na klimatyzatory split montaż klimatyzacji Piaseczno oraz klimatyzatory multisplit. W przypadku produktów renomowanych producentów oferujemy jakość i najnowszą technologię przy zachowanym designie i funkcjonalności.
Nasza firma stawia na pomoc Klientom w zakresie doradztwa technologii i doboru odpowiedniego sprzętu do mieszkania. Po udzieleniu istotnych montaż klimatyzacji Pruszków informacji wybieramy razem z Klientem urządzenie, które będzie pasować do domostwa, nie tylko ze względu na skuteczność, ale również i cenę. Nasi klimatyzacja Piaseczno specjaliści wskażą, w którym miejscu klimatyzacja powinna być zainstalowana, dzięki czemu uzyskamy odpowiedź, które miejsce będzie wspierać najlepszą efektywność pracy urządzenia. Oferujemy klimatyzacja Raszyn urządzenia producentów takich jak: LG, SAMSUNG, GREE, TOSHIBA i MDV.
Służymy pomocą w doborze mocy oraz rodzaju urządzenia. Zapraszamy także do skorzystania z oferty naszych urządzeń, które klimatyzacja Pruszków charakteryzują się wysoką jakością, co gwarantuje wieloletnia działanie sprzętu.
Poprawna temperatura i świeżość powietrza wpływa na nasze zdrowie, dzięki czemu podczas wymiany powietrza mamy dostęp do czystego tlenu bez zanieczyszczeń. Przy użytkowaniu klimatyzacji warto montaż klimatyzacji Konstancin Jeziorna pamiętać o tym, aby ją regularnie czyścić. Czyszczone urządzenia lepiej funkcjonują i nie ulegają awariom tak często jak te, których konserwacja nie była przeprowadzana. W związku z tym nasza firma podejmuje się konserwacji urządzeń klimatyzacyjnych.
trwała jak najdłużej. Będzie wtedy przyczyną by udezac w rząd za nieudolnosc walce z zaraza.Tu centrala. Nie ignorancie zaplanowali to globaliści czyli głównie najpotężniejsi bankierzy międzynarodowi na świecie. Poczęstował bym cię liściem ale niestety nie widzę nie wiem gdzie jesteś. _________________ wuko Warszawa,
Ursus udrażnianie, klimatyzacja mieszkań |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Nie Maj 23, 2021 09:57 Temat postu: |
|
|
|
|