| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Gosia Tangos

|
Wysłany: Czw Lut 08, 2007 10:01 Temat postu: płyty z muzyką flamenco |
|
|
Kochane flamenki,
podzielcie się prosze informacją gdzie w Polsce można kupić dobre płyty z muzyką flamenco i jakie polecacie. Chodzi mi zarówno o muzykę do słuchania, jak i do nauki (np. cała płyta jednego rodzaju tańca). A może jakiaś księgarnia internetowa...? Z góry dziękuję  _________________ pozdrawiam
Gosia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Czw Lut 08, 2007 10:01 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Witamina-C administrator
|
Wysłany: Pią Lut 09, 2007 15:19 Temat postu: |
|
|
Na pewno cos powinno udac Ci sie znalezc w duzych Empikach (w Gdansku sa 2 mi znane: mniejszy w Alfa Centrum i tam nie ma plyt flamenco i naprawde duzy w Gdansku Glownym przy kinie Krewetka - no to tam tez nie ma duzego wyboru ale udaje sie cos upolowac;). Na 100% spotkasz sie tam z plytami Paco de Lucii, no i w najczesciej z cztero- czy dwupakami plyt, ja np. kiedy w Empiku widzialam czteropak plyt flamenco i to jeszcze jakis takich starych (lata 50? cos w tym stylu) i bardzo zalowalam, ze byly drogie:). Ale sama dostalam na swieta trojpak:P, ktory sie nazywa "Flamenco. Fandangos vol. 1". Plytki sa dosyc ciekawe, ale np. jest jedna sevillana i w polowie... sie urywa. No ale jednak plytki sa calkiem fajne;). Plyty flamenco moga byc jeszcze w Media Markcie (rzeczywiscie maja tam od groma rzadkich plyt-np. kupilam tam soundtrack z filmu "Kabaret" wydaje mi sie, ze jeden z niewielu egzemplarzy w calym trojmiescie, bo zlatalam pelno sklepow muzycznych), wiec jest tam duza szansa, zwlaszcza, ze tak jak Empik maja dzial z muzyka siwata. Niestety czesto sa to roznego rodzaju turystyczne chały... Niestety nie wiem czy mozna ciekawe plyty zamowic z polskich stron, no ale napewno z tych hiszpanskich jak www.flamencoexport.com albo cos... No i warto co jakis czas wpadac na Allegro i wpisac haslo "flamenco" i wyswietla sie tam sporo rzeczy - poczynajac od wachlarzy przez sukienki i buty az do plyt:). _________________ Aprisa y bien no puede ser.
Co nagle to po diable. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lobita Sevillanas
|
Wysłany: Pią Lut 09, 2007 18:44 Temat postu: |
|
|
Jeśli chodzi o płyty ... zajrzyj do internetowej księgarni www.merlin.com.pl Czasami zdarzają się tam ciekawostki, np. znalazłam tam płytę z samymi sevillanas za około 10 złotych. Jakość może nie jest rewelacyjna ale do ćwiczeń np. z kastanietami całkiem się nadaje. Poza tym jest tam też kilka ciekawostek, ale te już niestety znacząco droższe niż 10 złotych  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Chispa Tientos

|
Wysłany: Wto Kwi 03, 2007 13:07 Temat postu: |
|
|
Kochani! Poszukuję płyty Simpecao Bardzo bym chciała mieć choć kilka utworów Może ktoś ma? _________________ Pozdrawiam, Chispa:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sir_lancelot Fandango de Huelva

|
Wysłany: Czw Kwi 12, 2007 19:35 Temat postu: |
|
|
Płytę Michała Czachowskiego można zamówić na jego stronie:
http://www.indialucia.com/india_pol.html
Na pozostałych płytach (za wyjątkiem "50 utworów flamenco" itp) można szybko zbankrutować, więc polecam bardzo tani sklepik internetowy eMule.
Wiem, świnia jestem. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Chispa Tientos

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
margot_susane Fandango de Huelva

|
Wysłany: Wto Maj 29, 2007 09:58 Temat postu: |
|
|
| Z tego co wyczytalam na necie, nic specjalnego.... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Chispa Tientos

|
Wysłany: Sro Lip 04, 2007 08:43 Temat postu: |
|
|
Moi drodzy! Znów potrzebuję rady doświadczonych aficionados Chcę sobie kupić płytę Remedios Amaya. Ciągle Remedios słyszę w radio batanga i spodobała mi się. Z tym, że mogę wybrać tylko jedną z dwóch dostępnych jej płyt: Gitana Soy lub Me voy Contigo. No i nie wiem co zrobić  _________________ Pozdrawiam, Chispa:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
margot_susane Fandango de Huelva

|
Wysłany: Sro Lip 04, 2007 17:34 Temat postu: |
|
|
| Oj, ja nie znam calych plyt, wiec nie doradze , ale me voy contigo jako utwor jest boski! Mniam... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ulijah Tangos

|
Wysłany: Sro Lip 04, 2007 22:15 Temat postu: |
|
|
i tak jak utwór cała płyta też by Ci się podobała a nie masz możliwości najpierw posłuchać? _________________ la vida es chula  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Charlotta Sevillanas
|
Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 11:16 Temat postu: |
|
|
Kiedyś przypadkiem trafiłam w jednym ze Szczecińskich Empików na płytę o wdzięcznej nazwie "Viva flamenco!", jest to składanka na której znajdują się kompozycje wielu grup oraz solistów (zarówno tych mniej znanych, jak i samego mistrza - Paco de Lucia).
Możliwe że jeszcze można ją gdzieś dostać, w każdym razie gorąco polecam . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcesa Soleá

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcesa Soleá

|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 20:57 Temat postu: płyty z muzyką flamenco |
|
|
Wpadła mi w niedzielę w Media Marktcie fioletowa płytka z trzema czarnobiałymi zdjęciami o tytule FLAMENCO. Kosztowała 9.99, nie miała wyszczególnionych wykonawców, doliczyłam się kilku błędów ortograficznych w tytułach piosenek. Pomyślałam „wyrób” i rączo pobiegłam do stoiska przesłuchać. A tam ku mojemu zaskoczeniu usłyszałam całkiem przyzwoite sevillany.
 _________________ https://www.facebook.com/groups/341908029299079/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Łosoś Sevillanas
|
Wysłany: Czw Cze 12, 2008 13:49 Temat postu: |
|
|
Może nie klasyczne Flamenco, ale na pewno takie "do posłuchania" jak piszesz, jest na płycie Flamenco Chill. To taki hiszpański chillout, inspirowany flamenco. Są tam i Chambao i bracia Sotomayor, i cała hiszpańska śmietanka tego gatunku:)
Płytę widziałem w Empikach, ale chyba też w KSIĘGARNI HISZPAŃSKIEJ, na Tarczyńskiej w Wawie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Łosoś Sevillanas
|
Wysłany: Czw Cze 12, 2008 13:53 Temat postu: |
|
|
TU jest wogole link z informacją o hiszpańskich płytach wpolsce
www.iberiarecords.com |
|